söndag 29 maj 2011

Veckan som gått


Vårt Majestät är i blåsväder. Skvaller- och sensationsjournalisterna vädrar blod. Tacksamt byte som inte kan och får försvara sig. Det är mycket usch och fy. Indignationen känner inga gränser. Själv känner jag mest avsmak inför skvallerreportrarnas förlöpningar.

Ohly, kommunisten som döljer sitt förflutna, har tagit till orda och avkrävt Majestätet en förklaring. Är nog inte ensam om att tycka det vore mer klädsamt om denne Ohly förklarade sin förkärlek för diktaturer och terrorister.

Oraklet från Oskarshamn, Knohult, har också uttalat sig i debatten om Kungens eventuella snedsprång. Han ger som vanligt ett klart och entydigt svar. Han är för republik och är beredd att driva frågan när det finns en opinion för detta statsskick. Ledarskap á la Juholt är väl anpassat till ordförandeskapet i en obetydlig nämnd i en mindre kommun, där uppgifterna bara fördelas efter insatserna i den lokala partiföreningen.

Veckan som gått har fått verkställande direktören i Systembolaget att kräva högre priser på bag in box-viner. Eller som de också kallas Kicki-festis. Utomordentligt löjligt ställningstagande från den som är ansvarig för att utminutera alkohol i landet. Vederbörande skall tillse att de stackare som är hänvisade till detta otidsenliga monopol får den service man utifrån omständigheterna kan kräva. Skattepolitiken sköts av andra. Om än på ett mycket tveksamt sätt, men det är en annan femma.

Avslutningsvis blir jag dj-t irriterad på att rättstavningsprogrammet har synpunkter på mitt ordval och mina satskonstruktioner. ”Kan anse som …” etc. Programmet skall kontrollera min stavning. Om man nu har ett ordförråd överstigande den elev som gjorts till funktionell analfabet av den svenska skolan undanber man sig ”rättelser”. Hur stänger man av eländet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar