lördag 21 maj 2011

Valhemligheten avslöjad


Många äro de som försöker analysera valutgången i Västra Götaland. Partikanslier, samhällsvetare och ledarskribenter lägger pannorna i djupa veck och låter tankeverksamheten gå på högvarv. Under torsdagens möte i Farsta stadsdelsnämnd fick vi veta sanningen. Undermedlet heter Daniel Carlstedt och är stockholmsossarnas svar på Uruk-hai.

Carlstedt lät meddela att han varit i Västsverige och räddat sjukvården och lett sossarna till seger. Han avslutade sitt anförande med att han skulle göra om bravaden 2014, men denna gång på nationell nivå. Vi, stackars borgare, satt där förstummade av skräck.

Vem är då denne Carlstedt? Han är en ung man med samma patos och vidsynthet som en iransk mulla tillhörande den mest konservativa shiitiska inriktningen. Han är avlönad av Handelsanställdas förbund, vilket innebär att han sannolikt aldrig har haft ett anständigt arbete. Han har en blogg som heter Daniel Carlstedts finurliga tankar. Underrubriken lyder ”En socialdemokrats tankar och funderingar kring världen”, vilket tyder på att denne Carlstedt verkligen vill övertyga oss om att det handlar om någon form av intellektuell verksamhet. Tyvärr lägger han krutet på att i texterna övertyga läsaren om motsatsen.

Denne Carlstedt är urtypen för de som anser att ett anständigt uppträdande är en borgerlig förvillelse. Att bete sig osmakligt är ett sätt att visa revolutionär glöd. Han är samma andas barn som Karin Wanngård, hon med skitjobben. Sådana har ju aldrig denne Carlstedt behövt befatta sig med.

Inför den strid som väntar 2014 måste vi inse att sosseriet mobiliserar sina Uruk-hai. För mig med barn och barnbarn förstår jag att vi, frihetens och anständighetens förkämpar, måste kämpa och rädda vårt Sverige. Denne Uruk-hai, läs Carlstedt, har kastat handsken och vi, de ridderliga, kommer att ta upp den.

Fotnot
Uruk-hai är ett fiktivt folkslag i J.R.R. Tolkiens sagovärld Midgård, som avlades fram som starkare och större orcher av Saruman i slutet av tredje åldern.

I Saurons arméer utgjorde Uruk-hai eliten och de var fruktade av västerns befälhavare. Även Saruman hade tusentals Uruk-hai i sin tjänst, bland annat den grupp som under ledning av Lurtz anföll ringens brödraskap vid Amon Hen och dräpte Boromir. Uruk-haierna är orcher som har blandats med onda människor.

Källa: Wikipedia

1 kommentar:

  1. Hej Roland! Nästa gång kan du väl ta debatten på mötet istället, skulle ju göra stadsdelsnämndsmötena så mycket roligare. Någon iransk mulla är jag verkligen inte och jag har absolut haft flera jobb, både "skitjobb", som du kallar dem, och roliga och utvecklande jobb, innan jag började jobba med ungdomsfrågor på Handelsanställdas förbund.

    Vi ses i nämnden efter sommaren och då hoppas jag på mer debatt öga mot öga istället för debattinlägg på din blogg. Då kanske du kan berätta om moderaternas riktiga politik (den som ni pratade så gott om när Ung Vänster var och filmade i er valstuga...)

    SvaraRadera