måndag 2 maj 2011

Vårvindar friska


På valborgsmässoaftonen rasade vintern ut och dagen efter socialdemokrater och kommunister. Vindarna på första maj var inte särskilt friska, snarare tvärtom. Socialdemokratin mörkar om skatterna, men (V), kommunisternas parti, var tydliga. Jobbskatteavdraget skall bort. Det blir kraftfulla skattehöjningar för det arbetande folket. Fria glasögon skall alla barn få. En klen tröst för ett tigerhjärta när de hårt arbetande får avstå frukterna av sitt slit till Ohly och hans huliganer.

Carin Jämtin förvaltar sitt intellektuella arv. Efter könsneutrala toaletter och butler i tunnelbanan ger hon sig nu på vårt kulturarv. Vi skall börja fira muslimska högtider vilka skall bli röda dagar. Om Jämtinskan vill genomföra ändringar i almanackan bör hon börja med första maj. Knappast en allmän helgdag. Den verkar vara vikt åt en minoritet som dyrkar S:t Stupidus. Stryk den.

En frisk vind har svept in över slussen i Stockholm. Idag presenterades det reviderade slussenförslaget där en del höga byggnader fått stryka på foten. Har sett modellen i stadsbyggnadsnämnden och jag tycker det är ett bra förslag. Säkerligen vill det till vissa smärre justeringar men det blir luftigt, ljust och inbjudande. Mälardrottningen förmäler hav och sjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar