onsdag 18 maj 2011

Stockholms Bostadsförmedling AB


För 15 år sedan var bostadsförmedlingen i Stockholm en mer eller mindre en intern angelägenhet för de kommunala bostadsföretagen. För de privata fastighetsägarna var det en säker leverantör av knarkare och andra problemfall. I slutet av 90-talet var framtiden för bostadsförmedlingen milt uttryckt osäker. Den skulle läggas ner.

Sedan kom det en eldsjäl vid namn Tord Bergstedt in i spelet. Han såg resurserna och möjligheterna. Resurserna var personal som kunde bostadsmarknaden. Möjligheterna var att omforma ett illa fungerande ämbetsverk till en ledande aktör för att förmedla hyresrätter. Och han satte igång med kraft och med ett annorlunda synsätt. Resten är historia.

Idag är Stockholms Bostadsförmedling AB ett framgångsrikt och lönsamt företag. Man har övervunnit motståndet hos de privata fastighetsägarna och fått dessa som kunder. Man förmedlar bostäder för ett flertal kommuner i Storstockholm.

Sitter i bolagets styrelse och är imponerad av andan i företaget. Den servicenivå man erbjuder fastighetsägare och bostadssökande väcker min beundran. Stolt över att få vara med och förvalta och utveckla detta fantastiska företag.

Tack Tord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar