måndag 30 maj 2011

Ännu ett slag mot jämlikheten


Det sveper en tsunami in över den svenska ankdammen. I det land där man redan som dagisbarn får lära sig att alla skall vara lucior. Numera även pojkarna för att dessa skall få det rätta genusperspektivet. Det land där den grundläggande pedagogiska principen har varit att om alla inte kan bli lika bra så kan i alla fall alla bli lika dåliga.

Vadan denna kulturchock? Man har bestämt sig för att dansutbildningen skall vara en elitutbildning. För att kunna accepteras som elit i Sverige krävs det att man är idrottsman (-kvinna) eller har vunnit på lotteri. Men helt plötsligt krävs det att man skall kunna dansa och ha anlag för detta. Om man inte kan bli en Nurejev eller en Ida Rubinstein så ställs det krav. Det räcker det inte att varit lucia på dagis. Antar att Juholt med stöd av Wanngård och Jämtin anser att dessa utslagna bör förtidspensioneras omgående. För Juholt och Jämtin på grund av post traumatisk stress och för Wanngård att de bara kan hänvisas till skitjobb. Ohly vet ju att i hans favoritländer hamnade man i gulag eller Ljubljanka om man inte dög. Familjen fick räkning på ammunitions- och begravningskostnaderna.

Om man nu kan lägga lök på en av ankdammstsunamin uppspolad lax, så vill jag göra detta. Den svenska monopolradion och -televisionen känner sig hotad. Helt plötsligt vill den borgerlighet som representerar majoriteten tillse att det vad som kallas public service skall sluta med att vara kommunisternas, socialdemokraternas och miljöfascisternas megafon. Gråterskorna – d.v.s. de avlönade agitpropagenterna – anser sig djupt förorättade. Om inte (KD) främjat sig från verklighetens folk genom att bli förbudens och tråkörtens förkämpar kunde man kanske lyft sig över de fyra procenten.

Sedan har vi detta med marginalskatterna. Konstnärerna anser dessa orimliga. De s.k. intellektuella har alltid ansett att löntagarna skall beskattas intill konfiskation. Det är jämlikhet och rättvisa. Men när konstnärerna drabbas av medelsvenssons skatter är det orimligt.

Det är besvärligt det här med jämlikheten,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar