tisdag 31 maj 2011

Det ä te å vara populärer


Har aldrig tänkt på att man i sina enkla Funderingar från Farsta kan väcka som många antidemokrater och vänstersocialister till liv.

Av en ren slump hittade jag länkningar till min blogg från det som kallar sig Alliansfritt Sverige.

Tar några exempel på hur hatet och föraktet i dess mest antiintellektuella form kan uttrycka sig.

”Jag skulle tidigare idag googla den latinska stavningen av begreppet QED ("Quod erat demonstrandum" visade det sig) - eller på svenska ungefär "vilket skulle bevisas".

Den är en sån där skitnödig latinsk snobbighet som riktigt små människor slänger på sist i ett resonemang eller kommentar, för att visa att de tycker att de minsann vann en poäng med vad de just sagt/skrivit.

I vilket fall - när jag googla det springer jag på en blogg som tillhör urtypen av den sorts människor som använder de där uttrycken, och här finner jag denne mans namn igen - nämligen Roland Bjurström.

Under devisen "Moderat pistolskytt - frihet och tradition", poserande med unga frun på skyttebanan (nej, jag skämtar inte...) bloggar denna anakronism som en livs levande parodi på den galna moderatgubben som ser "såssarna" bakom allt ont.”

”Gubbens mustasch är löjligare än hans förebild Hitler”

”Borgarna använder sig av sin gamla klassiker "kommunistspöket". Som om Vänsterpatiet av i dag har ett endaste uns med de vansinniga f.d kommunistdiktaturerna att göra. Det är nog snarare rädda för att dagens arbetarklass ska se igenom deras lögner och kräva tillbaka det de stulit...”

Vad sägs tex om jämförelsen - komplett med bilder - av Stalin, Hitler och Juholt - baserat på att de alla har mustach?!

(Att Bjurström själv har mustach som en valross verkar inte hindra honom i den skarpsinta analysen dock - han har ju så mycket mindre makt, som lokalpolitiker i Farsta, så han kan ju inte göra så stor skada...)

”Eller när han fullständigt går loss på nån drygt 20-årig (av bilden att döma) ung sosse, som han beskriver först som konservativ iransk mulla, och sen liknar vid en Uruk-Hai, från Tolkiens ringen-triologi?! Jag undrar om gubben håller på att bli senil kanske?”

QED. Stav- och syftningsfel har ej korrigerats i citaten ovan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar