söndag 15 maj 2011

Lova runt och prata strunt


Juholt lovar fri tandvård åt alla upp till 25 års ålder. Kan verka generöst men är tyvärr som så mycket annan socialdemokratisk propaganda bara patetiskt röstköpande. Läste att en 20-årig gruvarbetare kan tjäna över 30 000 kr per månad. Vederbörande skall sålunda enligt Juholt sköta sina tänder på någon annans bekostnad. Vid 18 års ålder blir man myndig. Ja, man får inte gå på systemet, men för övrigt betraktas man som vuxen och ansvarig för sina handlingar. I detta torde även ansvaret för tandhälsan ingå. Och i ansvaret ingår prioriteringar.

Landstinget i Stockholm höjer priset på månadskortet med 100 kr. finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl jämförde höjningen med att det motsvarade tre chipspåsar. För denna metafor har vännen Torbjörn fått löpa gatlopp i media. De som gärna är generösa med andras surt förvärvade slantar gick i taket skälvande av indignation. Tycker Torbjörns jämförelse är relevant. Det handlar om prioriteringar.

A propos kollektiva transportmedel tycker Pagrotsky att det är besvärligt att åka buss. Tillhör man nomenklaturan är man naturligtvis inte van att samsas med populasen i spårvagnen. En sådan som Pagrotsky kan unna sig både chips och taxi. På någon annans bekostnad? De som har skitjobb, d v s dessa som genom hårt och högt beskattat arbete skrapar ihop till nomenklaturans löner och förmåner, måste prioritera i vardagen.

Juholts nya paradgren är barnfattigdomen. Att den var avsevärt högre under sossarnas tid förtigs. Lösningen är som alltid högre skatter. Hur barnen skall få det bättre genom att föräldrarna får mindre pengar att röra sig med undandrar sig mitt förstånd. Barnfattigdomen är relativ. Alla kan inte, eller vill inte, ge barnen en Iphone. Även i detta fall gäller det att rätta mun efter matsäcken. Stor och dyr platt-tv eller kläder till barnen. Som alltid här i livet tvingas vi välja.

Vänsterpopulisterna för mina tankar till Uppenbarelsebokens ord.” Hela jorden greps av beundran för odjuret och följde det, och man tillbad draken för att han hade gett odjuret makten, och man tillbad odjuret och sade’ Vem är som odjuret? Vem kan strida mot det?’" tror mig vet svaren på båda frågorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar