söndag 8 maj 2011

Dagen efter förbundsstämman


Inser att rubriken knappast är en kioskvältare, men den ger underlag för funderingar från min horisont i söderförort. Det moderata förbundet i Stockholm omfattar 29 föreningar varav jag har förmånen att vara ordförande i Farstamoderaterna. Och som sådan fick jag med andra styrelsemedlemmar förmånen deltaga i. En stämma som hyllade individen och det enskilda ansvaret men som såg till den sociala helheten.

Känner stolthet, glädje och ödmjukhet för att få vara med i det beslutande moderat organet i Sveriges största och ledande kommun. För att citera Gladstone – ett föredöme är bättre än tusen argument.

Skillnaden blir stor om man jämför med socialdemokraternas extra partikongress. Där jublade man över att individen skall slippa ansvar, skolelever skall bli analfabeter och att hedervärda arbeten är skitjobb. Avslutar med ännu ett citat denna gång hämtat Thomas Carlyle. Galenskap är ett undantag för individer, men en regel för folksamlingar. Vi voro individer i förbundsstämman – sossarna ägnade sig åt att samla sitt folk och Juholt gav galenskapen ett mustaschprytt ansikte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar