tisdag 3 maj 2011

Spridda tankar




Usama bin Ladin är död. Han var den personifierade ondskan i sällskap med Stalin, Hitler och Mao Zedong. bin Ladins mål var att döda oskyldiga människor och han lyckades över förväntan. Det var slumpen som räddade ett antal människoliv i Stockholm dagarna före jul. Vi är inte undantagna från terrordåd. Frågan är inte om det händer i Sverige utan när.

De professionella gråterskorna på vänsterkanten kommer snart att försvara våldet. Redan idag har Oisin Cantwell inlett en försiktig kampanj i Aftonbladet. Inom några dagar kommer kultursidorna att översvämmas med artiklar som pekar ut västerlandet som orsaken till allt ont och att Usama bin Ladin blivit varmt välkomnad i paradiset.

Juholt vill gärna framställa sig som den store kulturvännen. Sannolikt bara en flirt med kultureliten. Hur allvarligt han ser på kulturfrågorna visas väl bäst av att han vill göra Göran Persson till kulturminister. Satsningarna på kommunala musikskolor är ett annat trumfkort. Att de är kommunala bekymrar inte Juholt. Hans devis tycks vara staten det är jag!

En kulturpersonlighet är som bekant Thorsten Flinck, som avslöjar att han stjäl från butiker i Tyresö. Denne Flinck har tidigare mest gjort sig känd för att vandalisera hotellrum och smita från notor har nu utvecklat sitt konstnärskap med snatteri. Det sker naturligtvis under parollen ”Jag snor från rika”. Att butikerna måste kompensera stöldsvinnet med högre priser till konsument har tydligen undgått denne kulturens banérförare.

Dåligt omdöme finns inte bara på vänsterkanten. Ålö Maskiner är ett företag i Umeå. Under krisåret 2009 gick den lokala fackföreningen med på att sänka lönerna under tre månader. Allt för att undvika varsel och uppsägningar. Facket tog ansvar. Verkställande direktören höjde sin lön med 1,3 miljoner kronor. Häpnadsväckande korkat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar