tisdag 24 maj 2011

Tankar om framtiden


Omvalen blev en besvikelse. Unnade av hela mitt hjärta västsvenskar och örebroare ett bättre öde, men de har själva valt och får stå sitt kast. Vad värre är – kammen växer på sossarna och man kommer att börja tala om en Juholteffekt. I västra Götaland var det ett landstingsval, vilket sannolikt fick till följd att många landstingsanställda röstade rött. People prefer the devil they know.

Alliansen har visat vägen till frihet. Skapat frihet för de hårt arbetande men misslyckats med att sälja ut budskapet.

Vi har inte kunnat försvara våra ställningstagande utifrån sossarnas och (V):s, kommunisternas parti, problemformuleringspregrogativ. Vi viker och tar inte striden. Journalistiken bestämmer utifrån synsättet att det är synd om någon. Och vi jamsar med.

Ett exempel. En före detta idealist, numera läkare och realist skrev på Aftonbladets debattsida under rubriken – Kraven på sjukskrivning fullständigt omoraliska – om hur hans syn fullständigt förändrats efter att arbetat vid diverse vårdcentraler på olika orter. Tar mig friheten att citera.

”Cirka två av tre sjukskrivningar handlar om ofta oförklarliga smärttillstånd, alternativt själsliga eller sociala problem. Ofta baserar sig dessa sjukintyg endast på patientens egna ord, som i någon mening upphöjs till sanning eftersom de är signerade av en läkare. Pressen från dessa patienter om sjukskrivning, med stundom förtäckta hot om anmälan samt ett generellt högt arbetstempo gör det svårt att ’stå emot’. Tyvärr är dessa 2/3 en ’patientkategori’ som belastar primärvården oerhört, där svårt sjuka människor därmed inte alltid kan erbjudas tid och hjälp snabbt nog. Vi måste ändra attityden i vårt land. Varje människa bär ju faktiskt först och främst ansvaret för sitt eget liv, att utan eller med knapp grund lägga över detta ansvar på andra är ju bara oerhört själviskt och fullständigt omoraliskt.”


När kommer vi att gå till motattack? När skall vi inse att det handlar om att sossarna och deras medlöpare gjort människorna hjälplösa? När skall vi börja tala om den enskilda människans ansvar för sitt liv?

Skolan? Heidi Avellan skriver under rubriken ”Kunnig och klädd” i Sydsvenskan. Om lärarna skall högre lön bör de vara ett föredöme vad avser klädsel och kunskaper. Och kunna upprätthålla disciplin.

Arbetet, särskilt kroppsarbetet, måste uppgraderas.
Vi måste inse att den s.k. integrationen har misslyckats. Om vi inte är ärliga vad avser kostnader och brottslighet så blir min Monica och hennes vänner rädda.

Straffrabatten måste avskaffas och straffen skärpas. De lagfarna domarna måste utdöma de strängaste straffen – inte snegla på det politiskt korrekta, även om det gynnar karriären.

Vårt budskap måste vara ansvar. För dig själv, din ekonomi, din familj och dina gärningar. Inse att journalistiken, de politiskt korrekta, det uniforma etablissemanget kommer att försöka att döda oss, men om inte vi ta kampen – vilka gör det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar