lördag 14 maj 2011

Gråterskorna eller Usama bin Laden vs den svenska rättvisan



De professionella gråterskorna av bägge könen på vänsterkanten har högljutt beklagat Usama bin Ladens död. Han skulle ha förts bort levande och ställts inför rätta, helst i en svensk tingsrätt. Man kan livligt förställa sig scenen i Södertörns tingsrätts säkerhetssal.

- Hörrudu Usama, har du verkligen sprängt World Trade Center i luften och orsakat 3 000 människors död?
- Nej, de var inte människor, de var amerikaner.

O s v. dag ut och dag in. För att ha en hjärtlig och kamratlig stämning i rättssalen används konsekvent du och förnamn. Efter två dagar adresserar bin Laden åklagaren med Kurt-Orvar.

I slutpläderingen framhåller försvarsadvokaten att bin Laden kan medge vållande till kroppsskada. Mot bakgrund av bin Ladens i övrigt ordnade förhållanden anses samhällstjänst i en lämplig moské som lämplig påföljd. Åklagaren å sin sida hävdar att bin Laden skall dömas för mord alternativt dråp. I tredjehand yrkas på ansvar för vållande till annans död eller misshandel. Han yrkar på livstids fängelse.

Efter några dagars funderande kommer rätten fram till att bin Laden skall dömas för vållande till annans död och misshandel. Av domskälen framgår att antalet offer visserligen varit stort, men då gärningsmannen inte har varit påverkad av alkohol eller något annat medel eller annars gjort sig skyldig till en försummelse av allvarligt slag så bör den lägre delen av straffskalan tillämpas. D v s brottet kan inte betraktas som grovt. Då åklagaren inte ansett misshandeln grov är den av den arten att den kan ge fängelse i högst två år.

Domen blev efter sedvanliga straffrabatter ett och ett halvt års fängelse samt 500 kr till brottsofferfonden.

Ovanstående är en tankelek. Med kännedom om det svenska rättssystemet saknar det tyvärr inte förankring i verkligheten. Om bin Laden ådömts penningböter hade hänsyn tagits till försörjningsbördan med flera hustrur och många barn. Ingen kontroll hade gjorts av bin Ladens tillgångar så det hade säkert blivit s.k. luffartaxa – 50 kr per dag.

Usama bin Laden var en terrorist och massmördare. Om man startar ett jihad så får man vara beredd att dö, liksom man får vara beredd på att betala om man spelar roulett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar