onsdag 4 maj 2011

Stadskampsveckan 2011


”För andra året i rad genomför Förbundet Allt åt Alla mellan den 2-8 maj 2011 en vecka fylld av kamp i – och om – staden. Stadskampsveckan går under temat Lokalkamp & Lokal kamp och planeras i dagsläget i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå.”

Detta kan man läsa på organisationens hemsida. Stadskampen skall vigas åt ockupationer, museiplankningar liknade aktiviteter. I Stockholm är Planka.nu den drivande kraften som arbetar ”utomparlamentariskt” genom direkta aktioner mm. Det innebär bl. a att man skall planka i kollektivtrafiken och på annat sätt bete sig brottsligt. Idag trängde sig ett 20-tal ”kulturintresserade” sig in på Arkitekturmuseum.

Detta är stöld! Varför inte utvidga aktiviteterna till dagens bankuttag – fri uttagning av valfritt belopp på Handelsbanken? Utse årets butiksrånare är ett annat uppslag. Fri shopping på MQ skulle bli en succé.

Att Planka.nu är en socialistisk organisation inses genast. Att Ohly & Co gillar det är självklart. Egendom är stöld.

5 kommentarer:

  1. Snack om stöld, hur många bilder har du själv inte stulit till bloggen? Tiotusentals kronor i copyrightbrott.

    SvaraRadera
  2. Så det är ingen skillnad på att kräva tillgång till det man äger gemensamt (dvs. statliga museum) och att kräva tillgång till andras privata egendom (dvs. folks besparingar hos Nordea)?

    Jag vet att det kan vara svårt att tänka klart när man som ressentimentfull borgargubbe med högt blodtryck blir lite upprörd. Men detta var väl ändå lite väl dumt?

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Museerna är ju redan våra! Vi har redan betalat den största delen av de statliga museernas budget gemensamt, varför ska vi då behöva betala en liten del till med en avgift? För att du ska kunna gå dit och inte jag? För att fint folk ska slippa besväras av barnfamiljer, ungdomar och Leila K som stör den borgliga friden?

    Du är äcklig Roland Bjurström.

    SvaraRadera
  5. Varför har du en maskerad rånare på den här bloggposten? Är det ett hot mot stadskampsveckan? När jag tittar på deras sida så finns det bara bilder på glada aktivister och barnfamiljer!

    SvaraRadera