måndag 1 mars 2010

Vad väntar pensionärerna?


Aftonbladet skriver att ransonering införs på äldreboenden i Timrå. Kommunen skall spara och detta går ut över de äldres kaffestunder. Maximalt två koppar kaffe per person och dag är ransonen.

Att kaffe kan förhindra demens visar en svensk-finsk studie publicerad i januari 2009. Tre till fem koppar kaffe per dag mer än halverar risken att drabbas av alzheimer. Det borde ju vara ett rationellt skäl till att inte dra in på just detta. Men det verkar som om det styrande vänsterexperimentet i Timrå hellre ser att de äldre blir dementa och ett problem för landstinget än en kommunal angelägenhet. Då gäller det att snåla på kaffet.

Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker sjöng man en gång i tiden. Ellis, 98 år, och Birgit Forsell, 76 år, uttrycker sin besvikelse i Aftonbladet. Det kan man förstå. Personalen skäms. Det kan man också förstå.

Ätandet är den sista passion som överger människan. Att snåla på mat och kaffe för människor som inte har så mycket sand kvar i timglaset är ovärdigt ett samhälle som anser sig vara civiliserat. Men det är klart skall bidragslinjen gälla blir det inte så mycket över till de äldre.

Timrå styrs av vänsterexperimentet, 26 såssar, 4 (V) dvs. kommunister och en (1) vilsen miljöpartist. Har man som gamling oturen att leva i en kommun som styrs av vänsterexperimentet så det mycket prat om ”straffskatt” på pensionärer men lite kaffe.

Hoppas att pensionärerna kommer till klarhet och inser vilka prioriteringar såssarna gör när det kommer till kritan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar