onsdag 10 mars 2010

Pensionärerna är sura


En del pensionärer jag möter på Farsta Torg är sura eller t o m förb-e. Man tror nämligen på sagan om straffskatt på pensionärer. Som om sossarna och kommunisterna skulle sänka skatter. Elbristen med (MP) i regeringen skulle få de flesta gamlingar att frysa.

Det s k jobbskatteavdraget syftar till att få fler människor i arbete. Ökande intäkter medför högre pensioner enligt vårt nuvarande pensionssystem. Om man vill arbeta vidare efter 65 år så blir det dubbla jobbskatteavdraget. Om företag vill behålla eller nyanställa äldre medarbetare så tas den särskilda löneskatten bort för alla över 65 år. Slutligen så sänks skatten för de flesta pensionärer 2010.

Vad som händer med förmögenhetsskatt, landstings- och kommunalskatt vill de över 65 år nog inte tänka på. De som har villor kan räkna med fastighetsskatt. En röst på Ohly, Sahlin eller kålrotsfundamentalisterna kommer att svida i plånboken. Att välja soffan är en röst en fattigare framtid, samt kommunister i regeringen.

Men sagan om straffskatten finns kvar. Hitler sade att om man vill ha de breda massornas sympati måste man berätta de dummaste och mest naiva sakerna för dem. LO, PRO och vänsterexperimentet har med framgång gått i husses fotspår.

Som konservativ tror jag mer på Churchill. ”Kapitalismens största problem är dess ojämna fördelning av välståndet. Socialismens största förtjänst är dess lika fördelning av misären.”

Pensionärerna får väl välja mellan välstånd och misär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar