tisdag 2 mars 2010

Vad väntar pensionärerna när Rutavdraget försvinner?


Så har vänsterexperimentet efter många och krångliga turer tagit bladet från munnen och sagt att Rutavdraget skall bort om man kommer till makten den 19 september. Lars Ohly är att gratulera och pensionärer, barnfamiljer och stressade yrkesarbetande att beklaga.

I dagens Expressen skriver Britta Svensson att Rune inte klarar sig utan Rut. Rune är ju inte en högavlönad som bor i Danderyd. För Rut-avdraget är ju till för att de rika som ”skattesubventioneras” för sitt lyxliv.

Rune Ljungbrant är 86 år och bor långt ifrån Djursholm. Rune är gammal byggnadsmålare och har jobbat hårt under ett långt yrkesliv. Han förstår inte riktigt vad Ohly och Sahlin menar när de talar om en reform som riktar sig till de rika. För fakta i målet är Rune inte klarar sig utan städpatrullen som kommer en gång i månaden till trerummaren i Skene. För detta betalar han 369 kronor.

Andra fakta i målet är att om Rune skulle utnyttja den kommunala hemtjänsten så kostar det 315 kronor i timmen för att städa. Detta klarar inte Rune av på sin pension. På städfirman Ekbergs som Rune anlitar är kostnaden 185 kronor. För Runes del är valet enkelt. Och tydligen för andra äldre långt från Danderyd.

Vänsterexperimentet under Ohlys ledning har sagt ett klart och entydigt nej till Runes lättnad i vardagen till en kostnad han klarar av på sin pension. Socialdemokraten Luciano Astudillo säger att reformen riktar sig till de rika. Hoppas att Rune känner sig rik efter att sossarna talat om för honom att han tillhör de besuttna.

Lennart Ekberg är en företagare som började som fönsterputsare 1981 och som nu har ett städföretag med ett 50-tal anställda. Han har anställt 20-25 nya medarbetare sedan de hushållsnära tjänster infördes. Nu skall dessa bli arbetslösa.

Min mamma bodde i Trollhättan. En kommun som alltid styrts av vänstern. Hennes hemtjänst var dyr och dålig. Om det hade varit en privat entreprenör hade man kunnat klaga. Kommunen kunde man inte klaga på. Mamma blev senare dement och detta utnyttjade de kommunanställda. När oegentligheterna uppdagades efter hennes död var det omöjligt att få rättelse. Den socialdemokratiska kommunen har alltid rätt. Hade varken råd eller ork att driva saken vidare. Hade det varit Lennart Ekbergs företag som misskött sig hade vi mötts i rätten och mammas förlorade pengar kunnat utkrävas. Men nu var det Trollhättans kommun.

Allt vad vänsterexperimentet vill genomföra slår som vanligt mot dem som har minst resurser. En märklig inställning hos de partier som tagit de svaga på entreprenad. Hoppas att de äldre och alla andra har detta i åtanke när de skall lägga sin röst den 19 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar