tisdag 9 mars 2010

Internationella kvinnodagen i Farsta




I år är det hundra är sedan internationella kvinnodagen firades för första gången. År 1910 instiftades en kvinnodag för att hedra kvinnorörelsen. FN antog 1977 en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I Farsta tyckte vi det var värt att fira. Särskilt mot bakgrund av att vänsterexperimentet säger ett bestämt nej till Rut-avdraget. Den stora möjligheten för kvinnor i allmänhet och invandrade kvinnor i synnerhet att få ett insteg på arbetsmarknaden.

Vad vi ville ställa upp för under måndagen var att vi inte föraktar ett hederligt arbete. Att vi bejakar småföretagande. Att vi tar avstånd från vänsterexperimentets maktarrogans och hån mot de som kämpar för en plats på arbetsmarknaden. Att vi vill ge pensionärer som inte har råd med den kommunala hemtjänsten ett bra och billigt alternativ. Att vi tror på att kvinnor kan. Bara de får chansen.

Manifestationen startade i Farsta centrum kl. 0730 och avslutades kl. 1800. Den fick ett enormt gensvar. Farstamoderaterna fick stöd från grannföreningarna i Skarpnäck, Vantör och Enskede. Dessutom deltog Moderata Kvinnor med sin ordförande Pia Helleday i spetsen i vår kampanj.

Initiativet till aktiviteten kom från Birgitta Holm. Hon och alla andra kvinnor som finns i mitt liv inser att de behöver inte kvoteras. Det skulle vara en förolämpning mot intelligenta och kompetenta kvinnor. Det kanske beror hur man ser på människan. Tror man på henne eller inte?

Detta hör egentligen inte till vår manifestation utan är en personlig reflektion. Det kan kanske vara ett exempel. Min älskade hustru Monica är en utländsk kvinna. Hennes väg till ett bra och kvalificerat arbete gick via glassförsäljning på vattenfestivalen och som springvikarie inom barnomsorgen. Spåren förskräcka inte utan mana till efterföljd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar