tisdag 23 mars 2010

Bläckfisken


Bläckfisken var en italiensk TV-serie som visades i svensk television slutet av 1980- och början av 1990-talet. Titeln Bläckfisken syftar på den organiserade brottslighetens sätt att likt en bläckfisk gripa tag i människor och samhällets olika delar.

Man kan ju undra om det finns bläckfiskar i Sverige och tyvärr är det nog så. Det finns ett antal s k opolitiska föreningar som är delar av den socialdemokratiska bläckfisken. För att ta några få exempel: PRO, Hyresgäströrelsen och många s k föreningsråd.

Socialdemokratins långa maktinnehav har gynnat infiltrationen. Det har varit ett sätt att ta kontroll över diverse bidrag och andra förmåner. Man har konsekvent gynnat sina egna och lika konsekvent försökt stänga ute andra intressen. Den egna socialistiska politiken har varit det som skulle gagnas. Det övergripande målet under den opolitiska täckmanteln. Är medlem i den lokala hyresgästföreningen och inser att jag därmed stödjer krafter som definitivt går emot mina egentliga intressen. Skall jag gå ur?

Socialdemokratins intresse för Svenska Kyrkan baseras på intresset för kyrkans tillgångar. I de flesta fall inte av att tjäna Gud. Man har t o m lyckats få en ärkebiskop att nästan förneka vår Herre. Det är mammon och möjligheten att få kyrkans tjänare att bli evangelister för vänsterexperimentet som är det övergripande motivet.

I Italien har man vant sig vid bläckfisken. Det har nog vi också. Liksom i TV-serien har vi alla tvingats kompromissa med moral och pliktkänsla för såssarna bestämmer.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet, Roland. Läs gärna "Betongväldet" av Jakob E:son Söderbaum m.fl.

    Mvh
    Per Gjörloff
    http://kvarnholmsmoderaten.wordpress.com

    SvaraRadera