lördag 27 mars 2010

Att göra rätt för sig


Farstamoderaterna har mött väljarna i ett grått och kallt Farsta centrum. Det uppstår ibland mycket intressanta möten med tänkande augustar. Och tyvärr även motsatsen. Man talar om för oss att vi är hårda, hjärtlösa och allmänt dj-a.

Då undrar man naturligtvis varför man som moderat i vissa människors ögon är inkarnationen av ondskan. Om man inte ställer upp på devisen bidrag åt alla så är man par definition illasinnad och elak.

Det verkar vara som så att man skall få allt utan egna insatser. En människa som kan gymnastisera i teve nekas personlig assistent. Det är hennes rättighet anser hon och tydligen många med henne. Gör hon rätt för sig när hon anser att vi andra skall betala hennes personlige Jeeves?

Det medelålders paret som lever på försörjningsstöd och bor i en trerummare – månadshyra 7 850 kr. Kommunen ansåg att det kunde räcka med en tvåa. Nej, tyckte paret. Han snarkar så vi kan inte dela sovrum. Tydligen är man en ond människa om man anser att om man får hyran betald av andra så får man anpassa sig.

Ett civiliserat samhälle tar hand om de svaga och skyddslösa. Ett samhälle är inte civiliserat om de som mänskligt att döma skulle kunna klara sig själva tillåts snylta på andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar