tisdag 30 mars 2010

När man är en glad pensionär


Pensionärerna är och har varit under en längre tid sura – bästa fall – förbannade (arga) i de flesta. Jag förstår dem. Vi betalar alldeles för mycket skatt i det här landet oavsett om man är pensionär eller löntagare. Vad jag inte förstår är att man gått på talet om straffskatt på pensionärer. Kan heller inte förstå att man tror att såssarna och kommunisternas parti kommer att sänka deras skatter.

När man blir äldre så har man, vare sig man vill det eller inte, samlat på sig kunskaper och erfarenheter. Utifrån dessa kan man dra andra och många gånger bättre slutsatser än de som är unga. En slutsats som den erfarne och luttrade äldre kan dra är att vänsterexperimentet sänker inte skatter. Det gäller för alla oavsett ålder. Vad den gamle, som levt klokt och sparat en slant, kan se framemot är förmögenhetsskatt, fastighetskatt och allmänna fördyringar.

Vad som helt kommit bort i debatten är att pensionärerna fått två skattesänkningar tidigare och nu kommer den tredje. Allt är avhängigt kommunalskattenivån hur stor sänkningen blir. Men för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, så blir det en sammanlagd skattesänkning på ca 4 500-5 400 kronor per år. Kommunalskatten avgör. De äldre som har förmånen bo i en borgerligt styrd kommun gör ännu en vinst.

Behåller vi Alliansen så vi kan fortsätta på den inslagna vägen blir alla pensionärer vinnare. Och ännu gladare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar