torsdag 4 mars 2010

Piggavdraget


Rutavdraget har blivit en het potatis för vänsterexperimentet. Ohly har satt ner foten och Mona Sahlin har lydigt följt efter.

Mona Sahlin skrev 1996 en bok med titeln ”Med mina ord”. I denna ansåg hon att det som enligt vänsterterminologi brukar kallas ”pigavdraget” skulle bidra till att göra svarta pengar vita. Men det var innan Ohly.

I vänstern har detta med avdrag för städtjänster varit ett problem. Naturligtvis inte för dem som haft råd utanför alla dessa som inte haft råd. Tillhör man nomenklaturan så är det inga problem. Det vet ju Ohly.

Tyvärr är det ett problem för den som vill köpa en tjänst som underlättar vardagen, men inte har ekonomiska resurser. Och där man kanske inte vill utsätta sig för de risker som en svartfirma innebär. Där är Rut ett alternativ.

I vänsterexperimentet är Rutavdraget en ”subvention” för förmögna i Danderyd. Kanske alla de äldre som hittar en bättre och billigare tjänst än vad kommunen kan erbjuda tycker att det är alldeles utmärkt. Även om de råkar bo i Skene och inte i Djursholm.

För deras del är det inte ett pigavdrag utan ett piggavdrag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar