måndag 25 april 2011

Politiken som förtroendebransch


Har haft förmånen att lyssna till min partiledare Fredrik Reinfeldt vid några tillfällen. Ett återkommande budskap har varit att oavsett om vi är ersättare i någon nämnd eller har höga politiska uppdrag så handlar det om förtroende. Som politiker, oavsett position, så förvaltar vi ett förtroende från väljarna.

Nu har Juholt varit i Turkiet och druckit, enligt hans förmenade, alltför dyra drinkar. Hans särbo, dömd för förskingring, är helt avkopplad från Juholts politiska liv har han sagt. Men i den dyra baren, Juholt är ju gubevars smålänning, blir hon inför vittnen hans politiska förtrogna.

Är det denne man som vill vinna vårt förtroende? Det är Juholt som till partisekreterare valt Carin Jämtin som gick till val i Stockholm på könsneutrala toaletter, butler i tunnelbanan och kommunala soppkök på daghemmen. Resultatet i Stockholm blev ca 20 procent av de arbetandes röster.

Det är denne mans språkrör i Stockholm som är Karin Wanngård. En kvinna som kallar anständiga arbeten för skitjobb. Som förolämpar ca 150 000 säljare som försörjer sådana som denna Wanngård. Snacka om människoförakt.

Om man har en månadslön på 100 000 kr kanske man har råd att betala 60 kr för en drink. Och köpa bättre kläder. Han vill bli vår näste statsminister. Skicka tillbaka honom till pizzerian i Oskarshamn där han hör hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar