söndag 3 april 2011

Full back i maskin



Håkan Juholt vill "backa bandet" säger han i en intervju i dagens nummer av Svenska Dagbladet. Det skall återställas på bred front. Nyspråket flödar med ord som ”värdeburen tillväxt” och ”ett innanförskapets samhälle”. Orwell myser i sin himmel.

Men högsta prioritet är återställandena. Skolan skall inte undervisa utan sysselsätta barn och ungdomar med diverse terapeutiska övningar. Ingen katederundervisning utan det skall vara ”problemorienterat och kreativt med ett uppsökande förhållningssätt och fantasi. Vad min fantasi säger är att ännu fler analfabeter kommer att levereras. Flyktvägen friskola skall stängas.

Sjukförsäkring och a-kassa skall återställas enligt klassiskt sosserecept. Bidrag åt alla alltid. Detta medför att skattesystemet måste utvärderas. Vilket innebär att skatter skall höjas, nya införas och gamla godingar dammas av som exempelvis förmögenhetsskatten.

Vi har mycket att kämpa för och ännu mer att kämpa mot. Tre signaler från ett fartyg anger att man slagit back i maskin och skall förflytta sig bakåt. Signalerna från S-ledaren är tydliga. Åter till ekonomiskt och mänskligt elände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar