tisdag 19 april 2011

Mark Twain



Samuel Langhorne Clemens skrev under pseudonymen Mark Twain. Författarnamnet valde han när han hörde ropen från lotsarna som förde flodångarna genom Mississippi. Mark Twain – två fot under kölen. Väjde man inte då så gick man på grund.

Ett klassiskt citat från Mark Twain är ”lögn, förbannad dikt och statistik”. Detta användes av en socialdemokratisk ersättare i stadsdelsnämnden som försvarade bidragsfusk och gjorde diverse märkliga turer i sin argumentation. Han gick intellektuellt och retoriskt på grund. Han visste inte vad Mark Twain betydde. Föga förvånande – han är utbildad av sossarnas antiintellektuella skola. Han var sannolikt en lysande elev för han har ingenting lärt och ingenting förstått. Daniel Carlstedt är hans namn.

Karin Wanngård är sannolikt denne ersättares favorit. Hon anser ju att unga inte ska tvingas ta ”skitjobb”, som att vara säljare och arbeta på provision. Tala om förakt för hederligt arbete. Men det är klart – om man tillhör den socialdemokratiska adeln avskyr man dem som arbetar i sitt anletes svett. De är ju bara skatteobjekt. Min fru skopade glass på vattenfestivalen som ny i Sverige. På sommarloven jobbade jag på fabrik. Båda sysselsättningarna är naturligtvis skitjobb. Skäms för att vi har gjort rätt för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar