tisdag 1 mars 2011

Makten över verkligheten


Vi moderater anser oss ibland vara lite finare är de övriga. Vi har skapat en image av att vara mer pålästa och strukturerade än våra politiska motståndare. Knappast en lyckad framtoning om vi skall genomföra konceptet de nya moderaterna.

I samma ögonblick som vi aktiva moderater anammade de nya moderaterna innebar det också att vi skulle ta makten över de gamla sossereviren. Nya moderaterna var inte en ändring av logotypen – det var ett nytt sätt att agera utåt. Att göra sig av med gamla fördomar och närma sig människornas vardag. När vi hade 10 % av väljarkåren vi kunde kanske värva medlemmar på konstgallerierna. Idag hittar vi medlemmar och väljare, gamla och nya, på Fagersjödagen. Tillsammans med hyresgästföreningen – nya moderater möter en ny verklighet. Tillsamman med Farsta Föreningsråd – nya kontakter och nya utmaningar. Hur skall vi få in Medborgarskolan tillsammans med ABF i Farsta? Hur får vi MUF att utnyttja Farsta gård?

Vår utmaning som nya moderater är att aktivt tränga in i de gamla socialdemokratiska fästena. Att verka för att fackföreningarna blir till en verkligt facklig organisation vilken stödjer sina medlemmar och ställer upp när det gäller. Inte en del av socialdemokratin som satsar medlemmarnas avgifter på sossarnas valkampanjer och andra aktiviteter. Att göra hyresgäströrelsen till en organisation som verkar för hyresgästernas bästa – inte en del av en korporativ socialdemokrati. När man blir pensionär så skall inte valet stå mellan att bli en del av socialdemokratin eller inte.

Det finns mycket att göra Kamrater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar