torsdag 10 mars 2011

Dagens namn



Dagens namn är Juholt. Han kan som Cesar säga – jag kom, jag såg, jag segrade. Förre LO-ordföranden Stig Malm är mycket besviken på valberedningen. Han jämför processen med Sovjet och stalinismen. Kanske umgänget med Ohly smittat?

Ur det stora kaoset steg en mustaschprydd man som skall kompletteras med en mustaschfri kvinna som partisekreterare. Men som det står i genesis: I begynnelsen var kaos. Kompassrosen, oavsiktlig ordlek, har snurrat vilt under urvalsprocessen. Höger eller vänster om har varit frågan. Nu verkar (S) genom Juholt och Jämtin gjort vändning vänster. Hur det går hem hos väljarna återstår att se.

Att Carin Jämtin står till vänster är ingen som helst tvekan. Hon gick till val 2010 med höjd kommunalskatt som största dragplåstret. Kryddade sedan med könsneutrala toaletter och att en butler skulle möta oss i T-banestationerna. För oss som valarbetade var det naturligtvis fina fisken. Men stockholmarna gav Jämtin kalla handen. Måste vara skönt för fru Jämtin att lämna stadshuset när (MP) överger samarbetet enligt dagens tidningar.

Underskatta inte Juholt – han har ju trots allt mustasch. Men han är förväntningarnas fånge. (S) väljer inte en partiledare – man söker en Moses. En sosseledare skall leda partiet till det förlovade landet där inga friskolor finns, där facket kollektivansluter sina medlemmar och skatterna bara kan stiga. Vi får inte glömma att Kanaans land dröp inte av mjölk och honung. Israelerna fick med svärdet i hand erövra karga betesmarker. Dessutom vandrade man i öknen i 40 år för att en ny generation skulle vara mogen att ta över ledarskapet.

Vi måste hjälpa (S) till en hälsosam och stärkande ökenvandring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar