fredag 18 februari 2011

Reflektioner en fredag


Har bevisat min lättja genom att inte blogga på några dagar. Denna tar sig många olika uttryck – och är tyvärr mycket uppfinningsrik vad avser ursäkter. Du har ju ingenting att skriva om, är du inte lite trött efter dagens id osv. För lata svin är marken alltid frusen.

Har läst tidningarna och funnit ett och annat guldkorn. Till exempel Magdalena Ribbings råd om hur vi gör umgänget människor emellan lite lättare i kollektivtrafiken. Hon skrev om detta igår och idag kommer läsekretsens reaktion. Rubriken var ”Byt vagn om ni inte tål gillar att jag äter”. Mycket hänsynslöst. Varför denna inställning? Sannolikt p.g.a. vänstern lärt ut bristen på hyfsning under många år. Vänstern skyller säkert på Alliansen – dessa fullblodsegoister.

Hyresrätten är ställd under debatt. Enligt DN är statsministern emot dessa – åtminstone i Stockholms innerstad. Är inte helt övertygad att Fredrik Reinfeldt är emot hyresrätter. Vad jag vet genom erfarenhet är att ett hyreskontrakt i Stockholm har ett pris. Om man inte vill bo i city, där priserna på hyreskontrakt är absurda, måste man betala ett något lägre pris i ytterområdena. Inträdesbiljetten kostar men när man väl är inne kan man börja handla. Är detta sunt? Är detta ett resultat av Alliansens politik? Nej! Men väl sossarnas! Det är klart – nomeklataturan

Egoismen breder ut sig och egot tar allt större plats. Vi kan uppleva det i trafiken där både bilister, cyklister och fotgängare hävdar någon form av ”rätt”. Är detta Alliansens fel? Nej! Socialdemokratin med understöd av kommunisterna sådde vind och nu skördar vi stormen.

Den svenska skolan utformades av DDR-agenter. Vi ser nu resultatet i form av vilsna och historielösa ungdomar. Dessutom utan de grundläggande kunskaperna i matematik och språk. När man läser DN inser man att ”redaktörerna” uppfattar syntax som en kortbenad ledarhund för dvärgar.

När jag växte upp var det en skam att gå och stämpla som man sade. Idag anser många det som en mänsklig rättighet att leva på andra.

Snubblade fram på oröjda gator häromdagen. Läste samma dag att det var så svårt att hitta lämpliga arbeten för dem som varken kunde läsa, skriva eller räkna. Tror inte att man behöver vara professor i hydrolog i för att skotta snö.

Nu skall jag sluta innan jag blir elak. Men vill framhålla att tack vare Alliansen kanske vi har en chans att bli ett civiliserat samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar