söndag 6 februari 2011

100-åringen Ronald Reagan



Idag skulle Ronald Reagan fyllt 100 år. Den 9 mars detta år skulle min mamma uppnått samma aktningsvärda ålder. Båda hade samma credo – frihet för individen och låga skatter.

Ronald Reagan hatades av det svenska etablissemanget. Även Margret Thatcher avskyddes och omskrevs också hon som en människofientlig person. Dessa båda voro vargar i veum i det socialistiska Sverige.

Kommunisten Werner och hans socialdemokratiska medlöpare förbannade ”Tätjsers” England och kapitalistlakejen ”Rigan”. Använder kommunisternas och sossarnas uttal.

Ronald Reagan var en kanske inte alldeles lysande som skådespelare. När han blev president visade statstelevisionen en utav hans sämsta filmer. Men han var en av dem som organiserade skådespelarna fackligt.

Ronald Reagan studerade vid Eureka College in Eureka, Illinois, och erhöll en Bachelor of Arts, motsvarande en filosofie kandidat, i ekonomi och sociologi.

Vill man göra en jämförelse med en ledande svensk fackföreningsledare – Wanja Lundby-Wedin, så saknade hon saknade förmågan att studera, underkänd i gymnasiet, och blev undersköterska. Hon sitter i socialdemokraternas verkställande utskott.

Ronald Reagan talade klarspråk om Sovjetunionen som ett ondskans imperium. Sten Andersson, socialdemokratisk partisekreterare och sedermera utrikesminister, påstod på sin tid att Baltikum inte var ockuperat av Sovjetunionen. Det var vi denna tid som Maj Britt Theorin gjorde sitt yttersta för att fördärva det svenska försvaret. Och hon lyckades. Men det var Ronald Reagan som åstadkom varaktig nedrustning. Denna Theorin har vunnit herostratisk ryktbarhet genom att förespråka ett förbud mot parabolantenner.

Den politik Reagan förde mot Sovjetunionen medförde kalla krigets slut. Reagan åstadkom kommunismens fall. Han har skrivit in sig i historien som en sann människovän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar