onsdag 9 februari 2011

En dag i Roland Bjurströms liv




En spännande dag som avslutades med styrelsemöte i Farstamoderaterna. Så roligt att träffa positiva och trevliga kamrater som är besjälade av viljan att göra Sverige till ett bättre land och bygga upp vad sossarna med sina medlöpare raserat. Som vanligt i Lennarts lokal där vi som vanligt möttes med kaffe och doppa.

Lennart är smålänning, men jag har inga fördomar. Cyklade Vättern runt sista (?) gången när han fyllde 70 år. Som smålänning är Lennart en gnällspik. Under valrörelsen kämpade Lennart på i valstugan, dörrknackningar och mycket, mycket mera. Lennart klagade över att passen i valstugan var alldeles för långa. Sedan stannade han kvar ytterligare två timmar, åkte hem och delade material ett stort antal brevlådor och avslutade dagen med att kontrollera affischerna i närområdet. Inget att undra på att vi gick framåt i Farsta.

Innan dess var det möte i Polisnämnden. Vi träffades i Fryshuset och fick en intressant och givande genomgång. Sossarna tog alla chanser att få ställa ”frågor” respektive peka på vilka insatser de gjort innan den elaka Alliansen tog över. Tröttande. Men i övrigt var det mycket bra.

Staffan Skott var tidigare Fagersjöbo men numera bosatt på Storholmen. Han är ett av skälen till att jag, om än med stor tvekan, håller kvar vid DN. Han har skrivit utmärkta böcker om cykling i Tidens cykelbok som gått ut i fyra upplagor. Ett exemplar finns bland mina böcker.

Framförallt har han skrivit om kommunismens brott och dess försvarare i (V) – kommunisternas parti. ”Aldrig mer!” är lättläst även för unga läsare. Den handlar om kommunismens folkmord och brott mot mänskligheten. ”Liken i garderoben” är en kritisk granskning av vänsterpartiets historia. Den har fått en uppföljare i” Liken i garderoben lever än”. "Sovjetunionen från början till slutet" gav han en kritisk översyn av Sovjetunionens historia.

Varje sann demokrat bör läsa dessa böcker. Inte bara en gång utan flera. Och då förstår man titeln på denna dags blogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar