måndag 14 juni 2010

Lögn eller bara osanning


Det ljugs aldrig så mycket som efter en jakt, under ett krig och före ett val. Och nog ljugs det friskt dessa dagar.

Lars Ohly försöker framställa sig som en mönsterdemokrat – statsrådslönen lockar. Inte grät han när muren föll och diktaturens östtyskland störtade samman. Inte hade han försvarat bristen på pressfrihet i idealstaten DDR. Kontakterna med östdiktaturerna försvann när APK (Arbetarpartiet Kommunisterna) bröt sig ur VPK (Vänsterpartiet kommunisterna). Men kontakterna fortsatte med broderpartierna. Ohly och Werner lät sig väl smaka av kamraternas vodka. Skulle denne ljusets riddarvakt hylla en ideologi som kostat minst 60 miljoner människor livet och på äldre dar blivit en sann demokrat? Lögn och bara lögn.

Peter Eriksson är miljöpartist. Ett parti som uppfattas som visionärt. Denne Eriksson tycker att vi åker för mycket bil. Detta fordon krävs för att livspusslet skall gå ihop för många, många svenskar. I Erikssons utopi har vi en T-banestation eller busshållplats utanför porten. Peter Eriksson bor i norrland – utopin är verklighetsfrämmande. Receptet på isolering och en krångligare vardag – gör bensinen mycket dyrare.

Roas av min lille Viktors fantasier om prinsessor, drakar och mycket annat. Viktor är 4 år och fantiserar. D v s han är inte visionär. Erikssons visioner är i en nykter belysning bara svammel.

A propos svammel. Läste en insändare som fördömde RUT. Denna ”subventionerade” tjänst sliter på andras kroppar. Ser fram emot hur städning avskaffas i förvaltningar och företag. Och med hänsyn tagen till miljön förbjuder vi dammsugare.

Som intresserad av fåglar försöker jag identifiera vänsterexperimentet ur denna aspekt. Då finner jag storskarven – (Phalacrocorax carbo) och silltruten (Larus fuscus) som mycket intressanta. Och tycker mig ha upptäckt en ny art inom vänsterexperimentet – stortruten ((Lurus fuscus).

Även ur slipad lögnares mun kommer en och annan sanning. Östros skrev i en debattartikel att moderata väljare vinner på moderat politik. För att avsluta med en sanning – bli moderat och bli en vinnare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar