lördag 5 juni 2010

Europa och Sverige


Har varit i Bryssel och besökt Europaparlamentet tillsammans med 22 glada och trevliga moderata kamrater. Younas Pervaz från Skarpnäcksmoderaterna var arrangör och reseledare. En uppgift som han skilde sig från med den äran. Vår värd i Bryssel var Anna Maria Corazza Bildt. Som alltid charmerande och trevlig.

Citerar från Wikipedia: ”Europaparlamentet är en av Europeiska unionens institutioner och utgör tillsammans med rådet den lagstiftande makten inom unionen. Parlamentet är den enda direktvalda institutionen inom EU och har beskrivits som ett av de mäktigaste parlamenten i världen.”

Har alltid varit en anhängare till och beundrare av EU. Europatanken är från början ett fredsprojekt och drevs av visionärer på en av två världskrig förhärjad kontinent. En världsdel vars östra och centrala delar plågades av kommunistiska diktaturer. Delad av en järnridå och under ett konstant hot från en aggressiv Sovjetunion. Dvs. Ohly och hans kamrater.

Tror inte att svensken i gemen förstår att de beslut som fattas i Europarlamentet är så betydelsefulla för vardagen i Sverige. Men det är klart, svensken bryr sig inte. Ansökan om medlemskap i dåvarande EG var en inskjuten bisats i ett krisprogram från såssarna.

Ohly grät av sorg då muren föll. Mina ögon tårades då folkomröstningen visade att Sverige skulle bli en del av Europa. Och (V) – kommunisternas parti – har i sitt partiprogram att Sverige skall lämna EU och att unionen skall upplösas. Bäva månde demokrater i alla länder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar