tisdag 22 juni 2010

Den 22 juni – reflektioner från Gullmarsplan


Det blev en tidig morgon för både mig och min vackra Monica. Skälet var att det skulle kampanjas i ottan på Gullmarsplan. Och då inställer sig frågan varför. Vad driver ett antal normalt morgontrötta människor att åka in till Gullmarsplan i morgonväkten?

Tron och övertygelsen att vi vill ge Sverige och svenskarna ett bättre liv. Ett liv som skapar utrymme människan och familjen. Ett liv som inte styrs av politiker av tvivelaktig kvalitet och vars enda intresse är arvodet.

Därför står vi på Gullmarsplan.

Övertygelsen att det äldre paret skall ha råd att bo kvar i sitt hus. Att undersköterskan skall ha råd att unna sig en semester. I Sahlins värld får hon ju mindre pengar men fler arbetskamrater. Då kan de väl sitta i parken och umgås med övriga drabbade enligt Sahlin, men är det vad undersköterskan vill? Hon kanske hellre vill åka till Turkiet.

Därför står vi på Gullmarsplan.

Övertygelsen om att man skall ha råd att ha en bil för att få livspusslet att gå ihop och kunna hälsa på moster i Örkelljunga. Att kunna åka från Farsta till City Gross i Kungens Kurva. Att kunna själv bestämma över sitt liv.

Därför står vi på Gullmarsplan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar