lördag 5 juni 2010

Hyresgästmöte i krets 4


Krets 4 är Stockholms södra förorter. Moderaterna och Alliansen är inte det självklara alternativet här ute. Och ändå är det i dessa områden som man gjort de stora vinsterna på vår politik. Micke och Cecilia, metallarbetare och undersköterska, har under våra fyra år fått mer än 100 000 kr över. Det är en ny bil, ett antal semesterresor eller en grundplåt till ett annat boende.

Alliansen träffades i Kärrtorps centrum och tog en ordentlig debatt med hyresgäster och kommunister, förlåt (V). Hyresgästföreningen, där jag är medlem, seglar under flaggen opolitisk. Grundfalskt. Den är, har varit och verkar förbli ett kamporgan för såssarna. Det är synd då det behövs en sammanslutning som hävdar hyresgästernas intressen. Men jag som moderat stöttar en förening som kämpar mot mina ideal. Sjukt.

Hyresgästföreningen slåss för hyresrätten. Anser att hyresrätten är en utmärkt boendeform för den som tröttnat på att vara gårdskarl åt en bank. Men att hävda hyresrätten som det allena saliggörande i områden där 80 % av lägenhetsbeståndet är hyresrätter är befängt.

Alliansen företräddes av Peter Lundberg, (M), som sopade banan med kommunisten, förlåt vänsterpartisten. Han pekade på det som är det centrala – valfrihet, minskad segregation och en tryggare boendemiljö.

Har goda vänner som kommer från Eritrea. Ett hårt arbetande par som gör allt för sina två pojkar. För en tid sedan ombildades huset där de bor till bostadsrätt. Träffade Immanuel på Lidl och han var så glad. Han omfamnade mig och sade glädjestrålande: ”Vi har köpt vår lägenhet”. Han var lycklig. Denna lycka unnar jag honom och hans fru.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar