söndag 21 februari 2010

Söndag i februari


Kvicksilvret har parkerat på 13 minusgrader och det biter i kinderna. Solen skiner och får snön att glittra och tindra. En underbar söndag i vårt vackra Fagersjö. Men kallt.

Lördagen var nomineringsstämmornas dag. Anlände till landstingshuset i snöstorm. Pressen hade mött upp och förväntade sig stormiga uppträden, men de blev besvikna. Nomineringskommittéerna hade under stor tidspress gjort ett gott arbete. Vår förbundsordförande Sten Nordin höll ett inspirerat inledningsanförande som angav tonen för de kommande förhandlingarna. Stämmoombuden hade förvarnats om att det kunde bli en lång lördag. Men så blev inte fallet, tack och lov. Gunnar Hökmark ledde för handlingarna avseende kommun- och landstingslistorna. Klubban gick med sådan fart att en hackspett skulle blivit grön av avund. Med andra ord blivit en gröngöling. Dåligt – medges.

Farstamoderaterna hade på eftermiddagen årsmöte i landstingshuset. Krets 4 samlades för att lyssna till nämnde Hökmark. Han var som vanligt – lysande. Vi fick en givande genomgång på Gunnars speciella sätt.

Moderaterna i Skarpnäck hade som vi årsmöte. När dessa klarats av blev det mingel. Peter Lundberg hade gjort en strålande insats som festfixare. På mycket gott humör redan innan vin med tilltugg steg stämningen ytterligare. Elin Stenblom och Birgitta Holm tillsammans med Kristina Lutz och Erika Wing var partypinglorna par preferece. Margaretha och Lisbeth inte att förglömma. Härligt att gå in i valrörelsen med sådan kampanjare.

Nu satsar vi framåt och lägger eländesveckan bakom oss. Vi i krets 4 känner oss stridslystna. Nu skall vänsterexperimentet jagas och rökas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar