torsdag 25 februari 2010

Credo


Vill gärna framhålla att Birgitta Holms och min blogg finns på Politometern. Det äro vi båda stolta över. Vill för den sakens skull förtydliga min inställning till livet i allmänhet och det politiska i synnerhet

Moderat, konservativ och allmänt kritisk till mycket i vårt samhälle. Anser att en lätt cynism kläder en gammal moderat, så jag försöker hålla denna fana högt. De flesta anser cynikern som känslokall och illusionslös. Detta är inte korrekt då termen ytterst härstammar ifrån den kyniska skolan i antikens Grekland vilken inte förespråkade känslokyla utan oberoende och självbehärskning. Den mest kända cynikern var Diogenes från Sinope.

Visst är det sant att en cyniker ibland undrar när han känner blomdoft var liket finns. Den dubbelmoral som många politiskt korrekta frossar i kan ge många exempel på hur man försöker dölja liklukten. Kapten Klänning, den kände polischefen, som slogs för kvinnors rätt och barnens skydd mot sexuella övergrepp. Idag häktad och misstänkt för våldtäkt, koppleri och övergrepp mot en 14-årig flicka.

Vänskapsförbundets Sverige – DDR ordförande Stellan Arvidson, socialdemokratisk riksdagsman, som förnekade så sent som 1989 att det fanns politiska fångar i östtyskland. Jan Myrdal som än i denna dag försvarar Pol Pot och hans mördare.

Malmös ledande socialdemokratiske politiker Illmar Reepalu som snubblar på orden när det gäller den ökande antisemitismen i rikets tredje stad. Listan kan göras lång, men jag stannar där. Därför behövs cynikern – med framför allt oberoende och självständigt tänkande som ledstjärnor. Vi är aldrig populära då vi oftast vägrar att yla med vargarna. Vår strävan är att avslöja ulvarna i fårakläder. Detta är mitt credo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar