måndag 22 februari 2010

The killing fields


Idag kl. 17.10 visar Canal+ drama filmen The killing fields. Den handlar om Pol Pots och de Röda khmerernas slakt på ca 1,6 miljoner kambodjaner. Filmen bygger på den amerikanske journalisten Sydney Schanbergs rapporter. Filmen anmäls i DN:s Dagens filmguide. Man skriver att filmen ger en skrämmande inblick i khmerernas ohyggliga brutalitet.

Man kanske borde ha nämnt att Khmers Rouges var det kambodjanska kommunistpartiet. De döpte om Kambodja till det Demokratiska Kampuchea. Regimen stöttades av många kända svenskar på vänsterkanten som exempelvis Birgitta Dahl och Jan Myrdal. Myrdal försvarar fortfarande Pol Pot och hans mördare. Jan Myrdals gamle vapendragare Gunnar Bergström har gjort avbön för sitt tidigare odelade stöd för mördardiktatorn Pol Pot. Bergström skriver
"En normalt tänkande människa med ett hyfsat intellekt inser naturligtvis vansinnet i att fortfarande hålla fast vid tanken att Pol Pot innerst inne var en god människa istället för att inse att han faktiskt var djävulen själv."

Om detta borde anmälaren på DN också skrivit. Men det är ju alltid lite gulligt med kommunister och det gäller att inte stöta sig med Ohly och dennes kumpaner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar