måndag 15 februari 2010

Förbundsråd den 15 februari

Åter från ett förbundsråd i stadshuset som skulle handla om val av nämndemän. Det stora ”problemet” kom att dominera kvällen. Det var viktigt att få med förbundsrådet på tåget. Sten Nordin och chefsombudsmannen Sverker Eriksson presenterade handlings- och åtgärdsprogram. Detta blir en bra genomlysning av den uppkomna situationen och kommer att ge oss kraft att genomföra en bra valrörelse. Jag är med på tåget och vill att det skall gå åt rätt håll.

Men, alltid detta men – hur kan det komma sig att vi har hamnat i denna bedrövliga sits? Har alltid ansett att präktiga skandaler är något som vi med varm hand kan överlämna åt sossarna. Vi inom (M) står liksom över sådant där. Vi är riddare utan fruktan och tadel, gentlemän som står vid sitt ord. Att politiken är ett smutsigt spel medger vi, men våra händer är renare de andras och så sker detta.

Pressen har med glädje (skade-) kastat sig över skandalen och naturligtvis satsat hårt på att få igång ett drev. Kanske särskilt viktigt därför att det går bra för (M) i allmänhet och i Stockholm i synnerhet.

Det tråkiga är att vissa av de utpekade har viktiga poster inom andra nomineringskommittéer och inte bara riksdagslistan. Nu kommer kommittéerna att se över nomineringarna och ersättarna är inkallade. Tror att detta är viktigt för fotfolket ute i föreningarna som höjt på ögonbrynen när de sett de kretsvisa nomineringarna till kommun- och landstingsfullmäktige.

Avslutningsvis vill jag framhålla att vi jobbar inom förtroendebranschen. Och om vi inte har förtroende för oss själva hur skall vi då kunna begära andras?

Litar på Sten och Sverker – de har mitt förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar