tisdag 9 februari 2010

60 000 tack


Sven Otto Littorin har funderat. Han anser detta förhållande att arbetsförmedlingen dömts att betala 60 000 kr i ersättning för att en muslimsk man blivit avstängd för att inte ha tagit en kvinna i hand är faktiskt helt orimligt. Dessa funderingar uttrycktes på Facebook.

Det torde vara många som instämmer i den beskrivningen. Hustru Monica, utländsk kvinna, berättade om den upprörda diskussionen bland arbetskamraterna vid lunchbordet. Och på Facebook utbröt en animerad debatt mot bakgrund av vad Sven Otto Littorin skrev.

Några röster:

”Vart är vi på väg?”
”Vilka regler ska gälla i Sverige och på den svenska arbetsmarknaden, jag bara undrar?”
” Jag tycker att det är den kvinnliga chefen som borde få ersättningen. Hon är ju den som diskriminerats!”
”Känslan är att DO vill föra oss tillbaks till en mörk tid som vi borde lämnat bakom oss för länge sedan. Ett upplyst och humanistiskt samhälle är tolerant. Även ämbetsmän borde verka i sin samtid och inte som haverister.”
”Om man kan få ersättning för det här så börjar man undra vad som kommer nästa gång – ersättning för att man vägrar tala med folk som har annan hudfärg?”

Det sägs ju att sanningen finns i betraktarens öga. I det här fallet handlar det om vilken som är betraktaren; är det den kvinnliga chefen eller den muslimske mannen. I domstol har det slagits fast att det den senare som äger sanningen och då är vi inne på ett farligt spår. Ty om vi accepterar och ekonomiskt belönar ett från våra normer avvikande beteende, så kommer de främlingsfientliga att skörda pipor i vassen.

Västerlänningen som besöker muslimska länder avkrävs en långtgående anpassning. Det gäller i första hand kvinnor. Ve den svenska som inte täcker sitt hår i Iran för att ta ett exempel.

Den gamla sanningen om att man tar seden dit man kommer tycks ha försvunnit i den mångkulturella turbulensen för länge sedan. Åtminstone i Sverige vill säga, där ”toleransen” tangerar det löjliga och de politiskt korrekta faller som snöflingor på de intolerantas bönemattor

Många unga män brukar räkna fram ett APK-index. Alkohol per krona betyder det. Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson kan räkna fram sitt handskakningsindex: antal SD-röster per skadeståndskrona. Det är bara att gratulera. Och vi övriga som vill leva ett anständigt liv oavsett etnisk och religiös bakgrund att beklaga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar