fredag 12 augusti 2011

Tillbaka till 70-talet




Socialdemokratin vill tillbaka till sina rötter, det starka samhället, som det utformades under det långa och repressiva 70-talet. När politiken och politikerna skulle styra allt och alla. När den svenska överhetsstaten etablerades. När byråkratin växte som en cancersvulst och individen omyndigförklarades.

När fri radio som radio Syd och Nord krossades. Maj-Britt Theorin ville förbjuda parabolantenner. Då medlöparna till de kommunistiska diktaturstaterna i öst gjorde om den svenska skolan från kunskapsskola till politiserande flumskola. Och mycket, mycket mer.

Min tro och förhoppning är att Sverige skall bli ett samhälle för myndiga och tänkande medborgare istället för politikernas statare. Tacksamma för bidragen som duggar tillbaka från de konfiskerade lönerna. Indelning i herrar och drängar var tydlig även om det maskerades under att man fick säga du till statsministern och artigheten bannlystes.

Hur långt det hade gått framgår tydligt av Marita Ulvskogs uttalande när socialdemokraternas långa maktinnehav bröts i valet 1976. "Det kändes som en statskupp". Hon kunde trösta sig med att det blev socialdemokrati light istället för det reella maktskifte som behövts.

Detta är den borgerliga utmaningen. Vill vi tillbaka till socialdemokraternas överhetsstat eller skall den sakta men säkert nedmonteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar