måndag 15 augusti 2011

Överhetsstaten och det statsbärande partiet


Överhetsstaten kräver ett statsbärande parti som har problemformuleringsprerogativet. Man ställer upp förutsättningarna och formulerar mot denna bakgrund problemet. Därmed kan man med automatik leverera den önskade lösningen, utifrån det statsbärandet partiets villkor och undersåten behöver inte bekymra sig eller tänka på om det ev. fanns andra alternativ.


Överhetsstaten kräver en omfattande lagstiftning då denna kräver inte bara kontroll över medborgarna utan också att genom lagstiftning driva undersåtarna i rätt riktning. Individerna måste vingklippas och inordnas i överhetsstaten. Skatterna var ett medel. Om lagarna stred mot uppfattningar om rätt och fel var likgiltigt – Lidbomeriet gällde och politikens primat. Det gällde att vilja och genomdriva denna vilja. Right or wrong – min socialdemokrati. Lagarna skulle stå över civilsamhällets borgerliga syn om rätt och fel. Det övergripande syftet var alltid ”gott”. Problemet uppstår när överhetssamhället i sin strävan efter den egna definitionen av det goda leder fram till nationalsocialismens Nürnberglagar.


Överhetsstaten kräver för att genomsyra samhället starka korporationer kopplade till det statsbärande partiet. Och där finns allt från fackföreningar, medlemmarna tvångsanslutna till socialdemokraterna, unga örnar, hyresgäströrelsen och Fonus. Från vaggan till graven i överhetsstaten. Fackföreningarnas makt befästes under 70-talet genom bl. a LAS och MBL. Den enskilda människan reducerades till en förhandlingsstorhet för fackförbundens högavlönade ombudsmän.


Detta är Juholts framtidsvision. Socialdemokratin skall bli det statsbärande partiet och överhetsstaten skall återinföras. Är detta vad vi vill? Skall min Monica betala ännu mera skatt och tvingas försörja socialdemokratins valboskap. Inte särskilt snällt formulerat men en krass beskrivning av Juholts framtidsvision. Välfärdsstaten skall bevaras men överhetsstaten bekämpas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar