onsdag 17 augusti 2011

En kväll i en Farstamoderats liv


Imorgon surströmmingsskiva i Farsta Gård. Härliga styrelsemedlemmar har fixat och ordnat. Jag har tryckt upp snapsvisor och köpt pilsner. Underbart med andra ord. Och nu skall man fundera här i Fagersjö i den sena timman.


Läser mycket och är intresserad av historia. Just nu är det en biografi över Goebbels som ligger på nattygsbordet. I denna kan man läsa om samarbetet mellan kommunisterna och nationalsocialisterna. Samarbetspartnern på kommunistsidan var Walter Ulbricht. Bl. a gjorde nationalsocialisterna och deras likar, kommunisterna, gemensam sak i flera strejker. 1931 var Walter Ulbricht delaktig i morden på två uttalat antikommunistiska poliser, Franz Lenck och Paul Anlauf, vilket utfördes av Ulbrichts lojale hantlangare och sedermera minister, Erich Mielke (chef för Stasi 1957-1989).


Ulbrichts samarbete med nationalsocialisterna förtegs i DDR, die Sowjetische Besatzungszone. Socialisterna har som vanligt mycket att dölja. Pierre Schori och Sten Andersson hyllade den sovjetiska ockupationen av Baltikum. Bägge kröp för Castro. Socialdemokraterna har mycket att skämmas över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar