lördag 27 augusti 2011

Farsta centrum den 27 augusti 2011


Att vara aktiv i en lokal förening är en mångfacetterad verksamhet. Ibland kloka tankar om den stora politiken och sedan svara på brev från väljare. Dessemellan en massa andra aktiviteter och tiden den bara rusar iväg. Och så blir det en timme på Farsta torg tillsammans med glada kamrater när vi skall sprida evangelium, d.v.s. flygblad. Kanske en av de mer stimulerande upplevelserna som man har som politiker på låg nivå.


Farsta är rött – ingen tvekan om saken. Här är minskade skillnader viktigare än att alla får det bättre. Jobbskatteavdragen förkastas med att det är bara några hundralappar. Att undersköterskan och metallarbetaren har fått 125 000 kr i plånboken sedan 2006 tror man inte på. Men attityden svänger sakta men säkert. När jag inledde min politiska ”karriär” för dryga 10 år sedan fick man kommentarer typ – åk hem till Djursholm din dj-l. Det slipper man idag och det är lätt att öppna samtal och dela ut flygblad. Det finns hopp om att sossesjukan håller på att kureras även i Farsta.


Till allas vår förvåning fick vi se ett liktåg ställa upp sina fanor i Farsta den 27 augusti 2011. Kommunistiska Partiet, tidigare KPML(r) gjorde entré. Om nationalsocialisterna ställt upp motsvarande sätt hade det varit upplopp inom några minuter. Om Sverigedemokraterna, 5,7 % av rösterna i riksdagsvalet och 20 mandat i riksdagen, intagit Kommunistiska Partiets plats i Farsta hade stenar och ägg haglat.

Då undrar jag – varför är realsocialisterna i olika skepnader accepterade? Antal mördade minst 60 miljoner. Kan man inte då ha samma acceptans för nationalsocialisterna? Antal mördade minst 6 miljoner. Enligt mitt sätt att se det är dessa motbjudande rörelser samma andas barn. Delar inte Sverigedemokraternas politiska syn men dessa är ju ändå sparvar i denna tranedans.


Beror det hela på socialdemokraternas överslätande syn på kamraterna vänsterut? Är det den av diktaturanhängare skapade svenska skolan som har lärt våra barn att kommunism är bra – de utrotar bara borgare. Nationalsocialism är dåligt – de utrotar judar. Kan inte riktigt begripa men jag är ju bara en korkad borgare – inte politiskt medveten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar