måndag 6 juni 2011

Nationaldagen 2011



Att vara fattig, det betyder att vara hänvisad till sig själv skrev på sin tid Jonas Love Almqvist. Om man vänder på Almqvists resonemang så innebär en nationaldag att man känner sig mindre fattig. Den enskilde medborgaren kan gå upp i något större och känna delaktighet och se en väg ut ur sin upplevda fattigdom.

Hur firar vi då vår nationaldag? Tar vi upp alla dessa som känner sig fattiga i vår gemenskap? Visar vi på all den rikedom som Sverige har – kulturellt, estetiskt, litterärt och gemenskaperna från det som beskrivs i Nationalsången – Du tronar på minnen från fornstora dar … Bildningstraditionen och allt annat vi kan vara stolta över. Det är inte att vara fattig – det är att vara rik.

Det politiskt korrekta Sverige firar nationaldagen genom somaliska danser och slika förlustelser. Eller som Mona Sahlin sade om de inte integrerade: ” Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker”.

Det vill säga Sverige har ingen kultur eller historia. För att fortsätta med Mona Sahlin: ”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt. Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka.”

Sedan många år gift med en utländsk kvinna. Hon är stolt över svensk kultur och historia. Hon firar midsommar och tycker inte det är töntigt. När Sahlin hatar det svenska älskar min Monica detta. D v s Monica kanske anser surströmmingen som ett hatobjekt men hon accepterar den som ett bisarrt inslag i vår kultur.

Tror inte längre på ett multikulturellt samhälle. Tror inte längre på en slapphänt och kravlös s.k. integration. Det är inte bara min åsikt. Den är den förhärskande bland alla våra vänner av skiftande kulörer. Monica är stolt över att vara svenska genom gifte och sitt peruanska ursprung. På samma sätt som jag är stolt över hennes familj och hennes rötter.

Låt inte alla dessa som funnit sitt hem i Sverige förbli fattiga och vara hänvisade till sig själva. Låt dem se möjligheterna i sitt nya hemland och låt dem sjunga Du gamla Du fria med hög och tydlig röst. I annat fall förblir de fattiga på alla sätt. De blir inte rikare genom politiskt korrekta danser på Sveriges nationaldag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar