söndag 19 juni 2011

Att blogga eller inte – det är frågan


Mina Funderingar från Farsta har i och för sig undgått större delen vänsterns häxjakt på bloggare. D v s vi som skriver om frihet och demokrati. Men även jag har fått mina slängar av den socialistiska sleven. Se min blogg av den 31 maj - Det ä te å vara populärer. Där fick jag höra vad min frid tillhörer.

Frågan uppstår om man kan kalla en vänsterpartist för kommunist? Kan man ha synpunkter på socialdemokratins makthegemoni? Vågar man kalla Sverige för enpartistat under perioden 1934 - 2006? Vågar man ha den synpunkten att den mentala muren började raseras 2006? Är det ohemult att påstå att Sverige ur ett statsvetenskapligt perspektiv var en korporativ stat intill 2006?

Frågorna är många men de måste ställas. Om vänstern inte kan göra upp med sitt förflutna och att Ohly inte längre kallar sig kommunist – kan då det kan missuppfattas om man ifrågasätter deras grundsyn på demokratin? Är det fel att koppla ihop med (V) – kommunisternas parti, med sitt förflutna? Att (V) var en underavdelning av SUKP(Sovjetunionens kommunistiska parti) och försvarade Gulag och massutrotningarna i dåvarande Sovjetunionen? Om detta ställs inga frågor och skolorna kan/får inte undervisa om dessa massmord.

Kallar man (V) i Farsta för virrpannor är man ett tydligen ett hot mot demokratin. Ser snarast beteckningen virrpannor som en förskönande omskrivning. Vill man inte att en sportbar skall ha serveringstillstånd så är man enligt mitt synsätt ute på minst fem famnar. Nu skall jag bli väldigt politiskt inkorrekt – en sportbar utan pilsner är som en bordell utan fruntimmer. Utgår från att jag tvingas släcka ner min blogg, men jag tar risken.

Är moderat och kämpar mot likriktning och konformism. Avskyr det politiskt korrekta och föraktar dessa fega medlöpare som tyvärr finns. Är beredd att radera min blogg om mitt parti finner mig obekväm, men då inställer sig frågan – är detta moderaterna?

Delvis skrivet i affekt sent om aftonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar