tisdag 14 juni 2011

Ich hatt' einen Kameraden

Har varit på Gröna Lund med min älskade Viktor. Härligt att se hans energi och upptäckarglädje. Farfar rycks med och perspektiven ändras. Fötterna ömmar, strupen blir torr och skjortan allt mer blöt av svett. Det är en smittande glädje som Viktor utstrålar och en stånkande och pustande farfar bara njuter.

Gröna Lund har många attraktioner för både stora och små. När vi passerade Lustiga Huset gick tankarna till Juholt. Attraktionen Fritt Fall ledde tyvärr tankarna till Kristdemokraterna.

Göran Hägglund talade om verklighetens folk. Alla vi som bor i Fagersjö och liknande ställen. Vi som jobbar och sliter. Vi som eftersträvar en smula lycka och kunna hitta en andhämtningspaus i vår vardag och vår verklighet. Verklighetens folk röker, ca 30 %, än fler snusar och tar sig ett glas då och då. Dessa vill inte känna sig jagade.

(MP) slog fast på sin partikongress att jakten på rökare skall intensifieras. I Alliansen borde vi vänt oss bort med avsmak. Men icke så. Regeringsmedlemmen tillika förste vice ordföranden för Kristdemokraterna Maria Larsson hämtade inspiration från Annie Get Your Gun.” Allting som du kan, kan jag göra bättre.” Maria Larsson satte in ett helt ämbetsverk för att jaga rökare.

Verklighetens folk känner inte igen sig i denna Larssons hetsjakt på en tredjedel av befolkningen. Och (KD) sjunker allt mer i opinionen – det börjar likna ett fritt fall. Listan över exempel på hur långt bort (KD) befinner sig från verkligheten och dess folk kan göras lång. Hon, vars namn jag förträngt, som skulle åka till Europaparlamentet och förbjuda snus och införa svensk alkoholpolitik är ett paradexempel på hur verklighetsfrämmande de är som skall representera ”verklighetens folk.”

Sverige behöver ett värdekonservativt parti. En rörelse som står upp för en åsikt i abortfrågan, tar strid för de europeiska traditionella värdegrunderna. Inte en hets mot verklighetens rökare och snusare.

Ich hatt' einen Kameraden skrevs av Ludwig Uhland. Den används vid militära begravningar och eljest när man vill betyga den bortgångne sin aktning. Hoppas jag slipper använda den för mina vänner i (KD).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar