lördag 4 juni 2011

En tripp till Lovö kyrka




Gårdagen bjöd på en vacker sommardag. Juni är den första sommarmånaden så det passade utmärkt. Vi bestämde oss för att göra en utflykt till Lovö kyrka. Den är intressant ur många synvinklar inte minst på grund av gravmonumentet över skalden Olof von Dalin och matematikern Samuel Klingenstierna, vilka båda var lärare åt Gustav III. Det är en gravhög och på denna står en obelisk krönt av en förgylld stjärna. Monumentet restes 1769 efter ritningar av Jean Eric Rehn och bekostades av kungens moder Lovisa Ulrika.

På kyrkogården vilar också stoftet av Carin Göring. Carin Fock var dotter till översten Carl Fock. Hon var gift med kaptenen Nils von Kantzow och fick med honom sonen Thomas. Hon förlöpte sin make och ställde till med en präktig skandal i dåtidens Stockholm. Så småningom gifte hon sig med Hermann Göring och följde med honom till Tyskland.

Carin Göring avled under ett besök i Stockholm 1931 och begravdes på Lovön. Hermann Göring lät 1934 föra hennes stoft till en grav på sitt lantställe Carinhall (Karinhall) norr om Berlin som han byggt som minne över sin avlidna hustru. Några år efter krigsslutet 1945 kremerades hennes kropp och askan fördes till Lovön där hon gravsattes en andra gång. Nu vilar hon tillsammans med far, mor, syster och son på Lovö kyrkogård.

Läste för en tid sedan en svensk bok som handlade om Göring. Den hette Hitlers knarkande hantlangare: Hermann Göring intagen på svenskt sinnessjukhus och var skriven av Bosse Schön. Pinsamt dålig.

Göring var en ypperlig pilot och ledare för för Jagdgeschwader 1, den så kallade Richthofeneskadern . Han tilldelades 1918 utmärkelsen Pour le Mérite. Ett förtjänsttecken som inte delas ut till kreti och pleti.

Tror det är livsfarligt att beskriva ledande nazister som lallande dårar. Man leder inte rike som Tyskland och nästan lyckas vinna ett världskrig om ledarna är fullständiga idioter. Att hävda detta gagnar bara revisionister, kommunister och de å huvudet mindre bemedlade för att citera Gunnar Sträng.

Tredje riket var styrt av ondskefulla psykopater som gick på droger - vulgärsanningen. Summa utrotade 6 – 8 miljoner. Stalin, Mao, Pol Pot och Simon Fors – minst 60 miljoner utrotade. Snälla och välmenande enligt Ohly, men vem f-n kan inte göra fel. Ett övertramp kan väl förlåtas? Syftet var ju gott!

Tankarna från Lovö kyrkogård säger mig att vi måste stoppa alla former av socialism.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar