onsdag 15 juni 2011

Funderingar en dag i mitten av juni



Partiledardebatt i riksdagen. Reinfeldt vs Juholt. Enligt en retorikexpert i DN vann statsministern. Kanske inte helt oväntat. Från mitt Farstaperspektiv så ser jag Juholt och hans kommunistiske vän som ett hot. Under Alliansens tid har strupgreppet lätta något. Vi har fått mer pengar i plånboken, möjligheten att anlita hantverkare och städföretag genom avdragen. Vår värdighet som individer har stärkts. Frihetsgraden ökat.

Vad är då frihet? Ordet fri är mycket gammalt och dess ursprung är osäkert. Det förekommer i fornsvenska (fri(r)), i danska (fri) och i fornisländska (frí(r)). Men även i fornengelska (frēo), gotiska (frei(s)) och i forntyska (frî eller frei). Dess ursprungliga betydelse kan variera mellan "fri" (i motsats till träl), "älskad", "medborgare", "gå" mm. Allt enligt Wikipedia.

Den som inte är herre över sig själv är inte en fri man sade Meleagros. Denne var forngrekisk sagohjälte. Juholt, Ohly och dessas medlöpare vill inte att vi skall vara fria människor. Genom konfiskatoriska skatter och en övermäktig stat skall vi inte vara herrar över oss själva. Våra herrar skall vara socialistiska (kommunistiska) politiker. Fria människor skall vara dessas trälar.

Alliansen har börjat lossa våra bojor men mycket återstår att göra. Det handlar inte bara om fortsatta skattesänkningar, vilka är en mycket viktig frihetsreform. Det handlar också om ta bort trälmentaliteten som (S) har inympat i våra själar. Att rensa ut det förljugna nyspråket som Juholt och hans kommunistiske vapendragare använder. Att upprätta kunskapen och bildningen, att ta tillbaka rättsstaten och föra Sverige in i de civiliserade ländernas krets igen.

Farfar har mycket att göra för att se till att Viktor och Tom får värdiga liv och att de slipper träldomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar