lördag 24 april 2010

Svensk höst


För drygt 60 år sedan publicerades Stig Dagermans reportagebok ”Tysk höst”. Han hade besökt det i ruiner störtade Tyskland och led med svältande tyskarna i de ännu rykande resterna av nedstörtade hus.

Detta utspelade sig för länge sedan och Tyskland reste sig som en fågel Fenix ur askan i form av Förbundsrepubliken. Men för den östra delen gick hösten över i vinter. Det blev DDR eller die Sowjetische Besatzungszone. Inspärrade bakom muren levde ca 17 miljoner tyskar under en hård diktatur och knappa omständigheter. 1989 föll muren och Ohly grät.

I höst går vi till val. Svensken skall ta ställning till om vi vill ha en kommunist i regeringen eller inte. En man som fällde tårar då diktaturen föll och anser att Castros Kuba är ett demokratiskt föredöme.

Mona Sahlin är en svag ledare och kommunisten Ohly stark. Såssarna kan sälja sin gamla mormor för makten. Kommunisterna kommer att bli ännu starkare i regeringsställning. Är det en svensk höst vi vill ha?

Men är då inte (MP) en balanserande faktor? Miljöpartiets ansikte är Maria Wetterstrand – en mycket sympatisk kvinna. Tyvärr är Maria Wetterstrand inte representativ för (MP) utan kanske mer ett undantag. Yvonne Ruwaida, född i Göttingen, Niedersachsen, Tyskland, är däremot mer representativ för (MP). Hennes mobilräkningar och taxiresor visar på hur hon ser på andras pengar. Och kanske visar på hennes förmåga att se sig som en del av nomenklaturan. Trivs antagligen mycket bra tillsammans med Ohly.

(MP) hade antagligen tillsett att vi fortfarande levde i grottor om de varit med då inlandsisen drog sig tillbaka. Kraftigt motsatt sig uppvärmning av grottorna och krävt folkomröstning när Prometheus stal elden från gudarna och skänkte den till människorna. Pälsar hade förbjudits och människorna i Europa konkurrerats ut av neanderthalarna.

Detta är alternativen i svensk politik inför höstens val. Ohly tror innerst inne på proletariatets diktatur. Ruwaida vill införa ett grönt kontrollsamhälle där medborgarinflytandet reduceras till ett minimum. Allt skall underordnas de grönas tolkning av hur världen skall räddas. Och den som skall rida spärr mot detta är den svaga Sahlin och en makthungrig socialdemokrati.

Den 19 september väljer vi antingen en svensk höst eller fortsatta framsteg tillsammans med Europas demokratier. Valet är mina ögon enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar