lördag 17 april 2010

Skall man skratta eller gråta


Fuskdags i Moderaterna i Stockholm stad igen. Stort uppslaget i media – det handlar ju om att en av statsministerns närmaste män är inblandad. Anklagelserna framförs av tvenne f d moderater som numera är Folkpartister. En av dessa är Fatima Nur. Hon lämnade moderaterna under buller och bång 2002. Skälet var diverse konflikter i Tensta - Rinkeby där många surdegar fanns. Olika intressen mynnade ut i en maktkamp vilka som vanligt handlade om platserna vid köttgrytorna.

Håkan Wallensten, förbundsjurist tillika organisationschef i Moderaterna i Stockholm stad, har genom ett pressmeddelande gjort klart att det inte var riktigt så som gjorts gällande. Det var inte rätt provval, inte rätt datum och f-n vet vad som var rätt. Svinhugg går igen. Gammalt groll grävs upp och presenteras just när Moderaternas kommunala rikskonferens 2010 går av stapeln.

Göran Thingwall – numera klassificerad som ett streck – lät på fredagen meddela han ändrat sig och tänker rösta för kärnkraftspropositionen. Vi som sett till att han blivit riksdagsman böjer våra huvuden i tacksamhet.

För oss ute på roten känns det inte bra. Vi kämpar för en bättre framtid för landet, för barn och barnbarn. Men vissa styrs tydligen mest av arvoden och tjusiga positioner. När man sedan blir besviken så klipper man till.

Skall man skratta åt mänskliga svagheter eller gråta över dessa?

1 kommentar:

  1. Man måste också rikta en känga till TV4. Att försöka påskina att man "grävit" fram denna "nyhet" och sedan presentera den samma dag som M har rikskonferens är bortom all vettig journalistik när man bygger ett case på två personer som är bittra gamla förlorare och fuskare! När inte ens årtalen stämmer och det rör sig om händelser 8 (!) år sedan så blir man mörkrädd. TV4 är numera bara en pajaskanal där nyheter blivit lika seriöst som dålig kvällsjournalistik.

    SvaraRadera