söndag 4 september 2011

Söndag i Fagersjö


Har ätit en fläskstek med en sås bestående av Karl Johan och smörsopp. Underbart! Vi är ju så borgerliga att vi äter stek på söndagarna. Friden lägrar sig över vårt hem och vi avnjuter vår söndagsmiddag i matsalen. Athos får en liten extrabit i form av något jättegott. Vi är båda intresserade av samhällsfrågor varför sådana ventileras ofta och gärna över middagsbordet.


Vi har läst att om alla attackerna mot Sverigedemokraterna – motbjudande ur ett demokratiskt perspektiv, men kommunisterna läs realsocialisterna, går däremot fria. Var finns demokratins försvarare när det gäller Sverigedemokraterna?


Nu är det ju så att i vi i vår familj har en s.k. svartskalle och en blond man. Till yttermera visso har vi ett antal vänner och bekanta med skiftande hår- och hudfärg som har synpunkter på invandringspolitiken som skulle få Jimmy Åkesson att framstå som ultraliberal i dessa frågor.



Hot och våld mot SD-medlemmar som har polisanmälts. Hos Frida Grundström i Gnesta hällde någon in brännbar vätska genom brevinkastet - och tände på. I Eskilstuna sprejades Therese Borgs husfasad ner med orden: "Här bor rasisten Therese Borg”. I slutet av augusti misshandlades Mikael Valtersson, partiets kanslichef vid riksdagskansliet, när ungdomsorganisation SDU höll torgmöte i Norrköping. Issa, som stod på femte plats på Sverigedemokraternas valsedel för östra Göteborg, knivskars svårt förra året i en axel, ena benet, ryggen och handen.


Detta är vänsterns syn på demokrati 2101. Realsocialisterna kan husera fritt trots att de har en bakgrund som får en normal Sverigedemokrat att framstå som en ljusets riddarvakt. Var finns vi som skall slå vakt om demokratin när det handlar om ett parti som har 20 platser i riksdagen? När fördömer vi våldsverkarna?

1 kommentar:

  1. Väl talat! Det är mycket sorgligt att se. Jag har otaliga vänner och familjemedlemmar med bakgrund från hela världen och har haft så hela mitt liv, många av dem har även åsikter som skulle innebära en uthängning i kvällsblaskorna om den framfördes av någon sk kändis. Att kritisera personer som missköter sig är ju en självklarhet, detta oavsett vad de råkar ha för namn. Jag är färgblind!
    Det finns en gammal fin tradition: Ta seden dit man kommer. Varför har den glömts bort i Sverige?
    Problemet med afavänstern är ju att de uppenbarligen inte är demokrater utan i själva verket kommunister/fascister...

    SvaraRadera