måndag 12 september 2011

En förkyld mans funderingar efter ett styrelsemöte


Bellman kände livet och därmed också mannens förbannelse – förkylningen. Älskade hustrun har en annan syn på denna farsot som slår ut maken och gör honom till ett offer, inte bara för feber utan också för självömkan, vilket tvingar makan, inte bara att axla Florence Nightingales roll, utan dessutom ta del av ett ofattbart lidande. Citerar från Fredmans epistel n: o 30.

Drick ur ditt glas, se döden på dig väntar,
slipar sitt svärd och vid din tröskel står.
Bliv ej förskräckt, han blott på gravdörn gläntar,
lår den igen, kanske än på ett år.


Trots dessa farhågor om den snara hädanfärden ledde jag som ordförande ett styrelsemöte denna afton. Och jag är glad för att gjorde det. När en lokal förening som vår träffas är det stort som smått som är på tapeten. Det handlar om reaktioner på barnhemsbarnens upplevelser och hur dessa bemötts. Om otryggheten som man kan känna vid kvällspromenader om man inte har Athos som följeslagare. Hur skall den missnöjde moderatväljare bemötas som anser föreningen svikit sina vallöften och inte accepterar föreningens svar på brev.


Det är detta som är den politiska vardagen för en moderat förening i Farsta. Och en underbar utmaning tillsammans med lojala kamrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar